Czas na kiszone ogórki!
Od tysięcy lat znają je Chińczycy i Japończycy, ponieważ każda zdrowa kuchnia posiada swoje… kiszonki. My również – posiadamy swoją kiszoną kapustę, zakwas z buraków …
Od tysięcy lat znają je Chińczycy i Japończycy, ponieważ każda zdrowa kuchnia posiada swoje… kiszonki. My również – posiadamy swoją kiszoną kapustę, zakwas z buraków …
„Nie rodzimy się kobietami – stajemy się nimi”. Simone Beauvoir Ten cytat stał się kanonem kobiecości. Nie wiem w jakim wieku była słynna pisarka, …
Kochani, to już ostatni moment, aby nazbierać sobie majowej pokrzywy! Zróbcie sobie zapasy na cały rok, aby się wzmacniać w naturalny sposób. Pisałam o tym …
O wspaniałych właściwościach mniszka lekarskiego pisałam już wiele lat temu w moich książkach, a przepis na „Syrop z mniszka” opublikowałam na moim blogu już pięć …
Refleksologia pojawiła się w moim życiu, gdy zaczęłam moją przygodę ze zdrowym stylem życia w zgodzie z naturą. Spotkałam w swoim życiu wiele osób, …
Kilka dni temu moja znajoma powiedziała, że ostatnio czuje się tak zmęczona i zaspana, że ma ochotę zgasić światło i w ogóle się nie …
Problem zanieczyszczenia środowiska nie jest już tematem, którym mogą interesować się wyłącznie świadome, odpowiedzialne osoby – stał się problemem pilnym, którym musi zająć się …
Seler korzeniowy to absolutnie niezwykła, aromatyczna bulwa, o cudownych właściwościach. Zwykle niedoceniany i jadany wyłącznie jako dodatek do bukietu włoszczyzny, sam w sobie jest …
Jak zrobić prawdziwy, najlepszy humus oraz sekrety gotowania cieciorki. Gdy kilka lat temu na nasze cykliczne spotkanie kobiet przyniosłam dużą i przepyszną porcję humusu (zawsze …
Niedawno, gdy robiłam zakupy, „kątem ucha” usłyszałam rozmowę klienta ze sprzedawczynią: „Proszę pani, ja dziękuję za te chemiczne szampony w promocji, ja nawet za darmo …