Czas na kiszone ogórki!
Od tysięcy lat znają je Chińczycy i Japończycy, ponieważ każda zdrowa kuchnia posiada swoje… kiszonki. My również – posiadamy swoją kiszoną kapustę, zakwas z buraków …
Od tysięcy lat znają je Chińczycy i Japończycy, ponieważ każda zdrowa kuchnia posiada swoje… kiszonki. My również – posiadamy swoją kiszoną kapustę, zakwas z buraków …
O wspaniałych właściwościach mniszka lekarskiego pisałam już wiele lat temu w moich książkach, a przepis na „Syrop z mniszka” opublikowałam na moim blogu już pięć …
Sezon na choroby i infekcje w pełni. Nie sposób ustrzec się przed wirusami. Wiele już pisałam o naturalnych metodach wzmacniania organizmu – tutaj o pyłku …
Pyszne, warzywne burgery z czerwonej fasoli ze świeżymi ziołami i warzywami to zdrowa i przepyszna potrawa. Łatwa i szybka. Genialna alternatywa dla mielonych kotletów. Fantastyczna …
Przez większość mojego życia zupełnie ignorowałam ocet jabłkowy. Dlatego bardzo się zdziwiłam, gdy pracując we Francji jako modelka co chwila spotykałam całe serie produktów do …
Taka „sałatka”to w naszym domu podstawa letnich śniadań. Pyszna, kolorowa, różnorodna, smakuje wszystkim członkom naszej rodziny niezależnie od wieku. Świetnie się sprawdza jako przekąska, …
Sok z buraków jest niezastąpiony zawsze wtedy, gdy przesilenie lub nadmiar pracy powodują, że czujemy się zmęczeni. Z całą pewnością doda Ci zdrowia, odporności i mnóstwo energii. …
W weekend jest trochę więcej czasu na poranne gotowanie, więc dzisiaj polecam Wam przepis, który wykonałam kiedyś w jednym z programów telewizyjnych. Osoby obecne w …
Z chemicznego punktu widzenia całkowite oddzielenie białek i węglowodanów nie jest możliwe, ponieważ większość produktów zawiera i jedno, i drugie. Występują one jednak w różnych …
Ta książka powinna znaleźć się w każdym domu. Bezcenne kompendium wiedzy na temat zdrowia. Mnóstwo fascynujących informacji. Jak wskazuje tytuł, książka ta jest syntezą wiedzy …