Wspaniała, pyszna i zdrowa przekąska, którą kuchnia ajurwedyjska zna od tysięcy lat. Wzmacnia i poprawia nastrój. Migdały są cenny źródłem magnezu, który świetnie wpływa na cały organizm, a zwłaszcza na układ nerwowy. W tej wersji są tak smaczne, że trudno przestać je jeść.
Zapakowane w ładne słoiczki są świetnym prezentem!

Składniki:
100g migdałów (w skórkach lub bez)
ok 4cm świeżego korzenia imbiru startego na tarce
2 łyżki masła klarowanego
2 łyżki jasnego miodu płynnego (lipowy, akacjowy, wielokwiatowy)

Wykonanie:
Na patelni rozpuść masło klarowane, dodaj migdały i imbir. Podgrzewaj na średnik ogniu często mieszając, aż migdały zaczną się rumienić. Gdy będą lekko przysmażone dodaj miód. Całość dokładnie wymieszaj, by migdały zostały pokryte miodowo- imbirową miksturą.