Sok z buraków jest niezastąpiony zawsze wtedy, gdy przesilenie lub nadmiar pracy  powodują, że czujemy się zmęczeni. Z całą pewnością doda Ci zdrowia, odporności i mnóstwo energii. Dostałam ten przepis od mojego cudownego bioenergoterapeuty pana Jana i już od wielu lat wzmacniam nim siebie i moich bliskich. Z ręką na sercu polecam.

Składniki:

1 burak
2 marchewki
3 jabłka
sok wyciśnięty z 1 cytryny

Buraka, marchewki i jabłka dokładnie umyj, obierz i pokrój na kawałki. Z jabłek usuń gniazda nasienne. Przepuść przez sokowirówkę. Do soku otrzymanego soku dodaj świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Wymieszaj. Przykryj i odstaw na pół godziny. Soku z buraków nie można pić bezpośrednio po wyciśnięciu. Musi odstać przynajmniej pół godziny. W przeciwnym razie będzie zbyt obciążający dla żołądka. A gdy chwile odstoi staje się łagodny i zupełnie bezpieczny.

Smacznego i na zdrowie 🙂